SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

Safranbolu İbrik

10019602

16.250,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
Karadeniz kıyılarını, Batı, Kuzey ve Orta Anadolu’ya bağlayan yol üzerinde yer alan tarihi Safranbolu Şehri, coğrafi konumu nedeniyle çok eski devirlerden beri önemli bir yerleşim yeri ve ticaret merkezi olmuştur. 14. yüzyılın başlarından bu yana Türklerin hâkimiyetinde olan Safranbolu, bütünlüğünü ve özelliklerini günümüze dek koruyabilmiş, geleneksel şehir dokusu, ahşap yığma evleri ve anıtsal yapılarıyla bütünü sit ilan edilmiş ender kentlerden biridir.
Safranbolu evleri, iki ayrı kesiminde gruplanmış durumdadır. Birincisi “Şehir” diye bilinen ve kışlık olarak kullanılan kesim, ikincisi “Bağlar” diye bilinen ve yazlık olarak kullanılan kesimdir. Çok nüfuslu büyük aile yapısı, yağışlı iklim, kültürel ve maddi zenginlik gibi 3 temel unsur Safranbolu evinin boyutu ve biçimini belirler. Safranbolu İbrik üzerinde bu evlerden detaylar stilize edilerek yorumlanmıştır. İbrik gövdesinde tarihi evlerin dış kapılarında kullanılan 1800’lü yıllara ait kilitler dekorlanmıştır.
Safranbolu Şehri (Karabük), 1994 senesinde UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak tescil edilmiştir.
Safranbolu İbrik, el imalatı camdan üretilmiştir ve üzerindeki rölyef desenlerin tümü, altın yaldız ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlanmıştır.

Üretimi 2.000 adetle sınırlıdır.

Çap : 20 cm
Yükseklik : 39,6 cm

% 100 el yapımıdır.
Ürünün Menşei : Türkiye
Temizleme Önerisi : Kuru bezle siliniz


100% El Yapımıdır