SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

Aziz Teber

10023426

24.500,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
“Galip ol”

Silahlar, islam aleminde fethi gerçekleştiren bir araç olması bakımından kutsal bir anlam taşımış, büyük bir özenle saklanmış; üzerlerine genelde koruma amaçlı yazılar yazılmış veya ince işçiliklerle süslenmiştir. Silahların üzerine koruma amaçlı yazıların yaygın şekilde işlendiği görülür.

Osmanlı döneminde teberler üzerinde görülen altın kakma maden işçiliği, yazılar, bitkisel ve geometrik süslemelerin ihtişamı, teberlerin hem silah hem de sanat eseri olarak nitelendirilmesini sağlamıştır.

Aziz Teber, Topkapı Sarayı Sultan Silahları Koleksiyonu’nda bulunan 16.-17. yüzyıla ait gümüş ve altın yaldızlı bir teberden esinlenerek tasarlanmıştır. Teber üzerinde aynalanmış bir şekilde “El-Aziz” yazmaktadır. Allah’ın 99 isminden biri olan El-Aziz; izzet, azamet, şeref ve onur sahibi, mağlup edilmeyen, mağlup edilmesi mümkün olmayan, daima galip gelen, sonsuz izzete sahibi olan demektir.
Aziz Teber, el imalatı camdan üretilmiş olup, üzerindeki rölyef desenlerin tümü el işçiliği ile 24 ayar altın ve yaldız kullanılarak dekorlanmıştır.

Üretim adedi 2.000 ile sınırlıdır

En : 25 cm
Boy : 67,5 cm

% 100 el yapımıdır.
Ürünün Menşei : Türkiye
Temizleme Önerisi : Kuru bezle siliniz


100% El Yapımıdır