SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

Farisi Gümüş Maşrapa

10019776

4.350,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
Döneminin en büyük kültür ve sanat merkezlerinden biri olan İstanbul, 16. ve 17. yüzyıllarda gümüş işçiliğinin de merkezi olmuş ve 19. yüzyılın sonuna kadar bu özelliğini korumuştur. Osmanlı İmparatorluğu’nun en özgün gümüş sanatı işçiliği örnekleri, 16- 17. yüzyıl arasında ortaya çıkmıştır.
Günümüzde Osmanlı Dönemi gümüşleri çeşitli müzelerde sergilenmektedir. Yurt dışına götürülen Selçuklu, Memluk, Timur (Moğol), Endülüs ve Osmanlı dönemine ait İslam eserleri de birçok açık artırmada koleksiyonerlere satılmaktadır. Osmanlılar’da gümüşten imal edilmiş her türlü eşyanın üzerine devrin sultanlarının tuğrasını vurma oldukça eski bir gelenek olduğu için eserlerin ait olduğu dönemler bilinmektedir.
Farisi* Gümüş Maşrapa, yurt dışından geri alınan 17. yüzyıla ait II. Osman tuğralı gümüş bir maşrapadan esinlenerek tasarlanmıştır. Üzerinde hayvan betimlemeleri ve floral desenler bulunmaktadır.
Farisi Gümüş Maşrapa, el imalatı camdan üretilmiştir ve üzerindeki rölyef desenlerin tümü, platin ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlanmıştır.
* Farisî; II. Osman’ın (Genç Osman) divan edebiyatında kullandığı takma addır.

Üretim adedi 2.000 ile sınırlıdır

Çap : 14 cm
Yükseklik : 23,2 cm

% 100 el yapımıdır.
Ürünün Menşei : Türkiye
Temizleme Önerisi : Kuru bezle siliniz


100% El Yapımıdır