SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

Halikarnas Mozolesi Cam Kutu

10023934

17.950,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
Halikarnas Mozolesi Cam Kutu
Bodrum için önemli bir yere sahip Halikarnas Mozolesi (ya da Mausoleion), Kral Mausolos adına karısı ve kız kardeşi Artemisia tarafından Halikarnassos'ta yaptırılmış, kolonlarıyla Yunan mimarisini, piramit şeklindeki çatısıyla da Mısır mimarisini andıran oldukça büyük boyutlardaki mezardır. Bu öneminden dolayı kendinden sonra gelen, aynı stildeki tüm yapılara “Mozole” denmiştir. Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olarak tanımlanan Mozole’nin yükseldiği yer, bugün bir çukur olarak görülmektedir. Taban ölçüleri 32 x 38 metre boyutlarındaki Mozole, bir zamanlar uzun kenarı 242,5 kısa kenarı 105 metre olan geniş bir alanın kuzeydoğu köşesinde yükselmekteydi. Antik yazarların anlattıklarına göre dört bölümden oluşan Mozole’nin zemininde yüksek bir kaide (podyum); onun üzerinde ion sütunlu tapınak şeklinde bir bölüm ve onun da üzerinde 24 basamaklı piramit şekilli bir çatı ve en tepede dört atın çektiği araba içinde Mausolos ve Artemisia'nın heykelleri yer almaktadır. Latin yazarı Plinius, anıtın yüksekliği konusunda 180 ion ayağı olarak bilgi vermektedir. Bu da yaklaşık 55 metredir. Antik yazarlar, yapının mimarının Pytheos olduğunu kaydetmektedir.
Halikarnas Mozolesi Cam Kutu, MÖ. 355 yılına tarihlenen Halikarnas Mozolesi’nden esinlenilerek oluşturulmuştur. İngiliz araştırmacı Charles Thomas Newton’ın 1856-1857 yıllarında burada yaptığı kazı sırasında bulduğu kabartmalar, Mausolos ve Artemisia'nın heykelleri ve dört atlı arabanın parçaları, çeşitli yollarla İngiliz (British) Müzesi’ne götürülmüştür. Eserin orijinal kalıntıları bugün British Museum'da sergilenmektedir.
Halikarnas Mozolesi Cam Kutu üzerinde bulunan rölyef desenlerin tümü, 24 ayar altın, yaldız boyalar ve eskitme kullanılarak el işçiliği ile oluşturulmuştur.

En : 21 cm
Boy : 14 cm
Yükseklik : 15 cm

% 100 el yapımıdır.
Ürünün Menşei : Türkiye
Temizleme Önerisi : Kuru bezle siliniz


100% El Yapımıdır