SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

Nagis Amfora

10026966

Nagis Amfora Nagis Amfora
24.950,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
Mersin Bozyazı’da bulunan Nagidos Antik Kenti, tarihi boyunca önemli bir ticaret merkeziydi ve özellikle zeytinyağı, bal ve şarap üretimiyle önde gelen kentlerdendi. Kurucusu Sisamlı Nagis'ten dolayı kent Nagidos diye adlandırılmıştır. MÖ 333'te antik kent, Kilikya'nın geri kalanıyla birlikte Büyük İskender tarafından fethedilmiştir. Nagidos, Antik Çağ'daki önemli siyasi ve kültürel merkezlerden biriydi, ancak günümüzde sadece arkeolojik kalıntıları kalmıştır.
Nagidos sikkelerinin bazıları oldukça sanatsal ve detaylı tasarımlara sahipti ve günümüzde antik para koleksiyoncuları tarafından oldukça değerli kabul edilmektedir. Sikkeler gibi çok sayıda amfora da yurtdışına kaçırılan eserler arasında yer alır.
Nagis Amfora, antik çağda şarap veya zeytinyağı gibi sıvıları taşımak için kullanılan iki kulplu, dibi sivri formlardan esinlenerek üretilmiştir. Amfora gövdesinde kentin M.Ö. 4-5. yüzyılda bastığı gümüş sikkelerden kantaros ve ayakta, sol elinde kutsal asası thyrsos ile, asma dalı üzerinde üzüm salkımı tutan Dionysos betimi kullanılmıştır.
ABD, Almanya, Rusya, Danimarka, İtalya, Fransa, İsviçre, Bulgaristan, Ukrayna ve İngiltere gibi ülkelerde Türkiye'den çıkarılmış birçok tarihi eser ve müzelerinde sergiledikleri amforalar bulunmaktadır.
Nagis Amfora el imalatı camdan üretilmiştir, üzerindeki rölyef desenlerin tümü, cam boyalar kullanılarak dekorlanmıştır.

Üretim adedi 2.000 ile sınırlıdır

Çap : 18,8 cm
Yükseklik : 30 cm

% 100 el yapımıdır.
Ürünün Menşei : Türkiye
Temizleme Önerisi : Kuru bezle siliniz


100% El Yapımıdır