SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

Saray Çinili Kase

10026008

13.450,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
Ateşle toprağın muhabbetinden çıkışlı estetiğin, taç törenine layık gördüğü İznik çinisi, İznik çini sanatı, mimari ve mutfakta dahil her alanda kullanılmış ve neredeyse maneviyat estetiği ve zevk-i selim sembolüne dönüşerek tüm dünyanın ilgisine mazhar olmuştur, olmaktadır.
Somut olmayan kültürel mirasımızın, el sanatımızın gurur kaynağı İznik çinisi; usta işi fırçası, bezemeleri, özgün stilizasyon ve tasarımları, renkleri, has iş nitelikleri, zarafeti ile dünyayı büyülemeye devam etmektedir. Duygusu, düşüncesi, tasavvuru, teknikleri, günümüzde mistik bir mesele haline gelen renkleri ile geçmişimizi olduğu gibi yarınımızı da ışıklandıran, ilham veren, gurur veren İznikli ustalarımızı, sanatçılarımızı, tasarımcılarımızı saygıyla anıyoruz.
Topkapı Sarayı’nın Harem bölümünün Karaağalar Taşlığı’nı süsleyen duvar çinilerinden ilhamla tasarlanan Saray Çinili Kase, rölyef desenlerin tümü altın yaldız ve cam boyası ile dekorlanarak, el imalatı karamel renkli camda; Paşabahçe’nin el işçiliği ve ustalığı ile sunulmaktadır.

Saray Çinili Kase’nin üretimi 2.000 adetle sınırlıdır.

Çap : 31 cm
Yükseklik : 10,5 cm

% 100 el yapımıdır.
Ürünün Menşei : Türkiye
Temizleme Önerisi : Kuru bezle siliniz.


100% El Yapımıdır