
Favori kutucuğuna tıklayarak seçtiğiniz ürünler için kurumsal teklif talebi oluşturabilirsiniz.
Favorilerinize ulaşmak için tıklayın.
Ayrıca seçeceğiniz ürünleri sepete ekleyerek siparişinizi online olarak da tamamlayabilirsiniz.
Dünya sanat tarihi içinde çok önemli bir yeri olan Türk çini ve seramik sanatının geçmişi MS. 8. ve 9. yüzyıllara, Uygurlara kadar uzanmaktadır. Ama asıl köklü değişim Büyük Selçuklular ile başlayıp Anadolu Selçukluları ve Osmanlı ile beraber devam etmiştir. Anadolu Selçukluları, Büyük Selçuklular'dan kalan bu mirası, Anadolu'nun kültürel geçmişiyle birleştirerek başarılı bir senteze ulaşmıştır.
Özellikle İngiliz (British), Victoria ve Albert Müzeleri, dönem dönem İznik çinilerine yoğunlaşmış, müzelerin İslami Eserler bölümlerinde İznik Çinileri ön plana çıkartılarak yeniden düzenlenmiştir. Dünyaca ünlü bu müzelerin en önemli sergileri İznik çinilerine ayrılmıştır. Türkiye’den olasılıkla yasa dışı yollarla İngiltere’ye taşınan çini eserler özenle seçilmiş vitrinlerde özel ışıklandırma teknikleri ile ziyaretçilere sunulmuştur.
Nefise Vazo üzerinde tek bir çini kullanılmayıp, farklı çinilerin bir araya gelmesiyle oluşturulmuştur. Çiniler bir araya gelirken ne kadar değerli olduklarını hatırlatan eski Japon geleneği ‘kintsugi’ tekniğinden esinlenilmiştir. Bu da yurtdışında olan yüzlerce çinimize dikkat çekmektedir.
British ve Louvre Müzeleri başta olmak üzere, yurt dışındaki müzelerde yüzlerce İznik çini ve seramikleri sergilenmektedir.
Nefise Vazo el imalatı opal krem camdan üretilmiştir ve üzerindeki rölyef desenlerin tümü, 24 ayar altın, yaldız ve mine boyalar kullanılarak dekorlanmıştır.
*Kintsugi, aslında hiçbir şeyin gerçekten kırılmadığı, Antik Japon Felsefesine dayanır. Kintsugi tekniğini kullanan sanatçılar, kırılmış seramikleri altın ve gümüş ile birleştirerek, yaşanmışlığın özgün ve benzersiz izlerini taşıyan eserler ortaya çıkarırlar.
Üretim adedi 500 ile sınırlıdır
Çap : 15,5 cm
Yükseklik : 29,7 cm
% 100 el yapımıdır.
Ürünün Menşei : Türkiye
Temizleme Önerisi : Kuru bezle siliniz